van logo tot logo animatie

Wij kijken op voorhand na hoe jouw logo is opgebouwd en wat de mogelijkheden zijn.

Om een logo te animeren hebben wij het vector bestand van het logo nodig. (.ai, .eps of .pdf en geen PNG of JPEG). Een vector bestand kun je onbeperkt verkleinen en vergroten zonder kwaliteitsverlies. Uit het vectorbestand van het logo kunnen we ook elementen/onderdelen halen die nodig zijn voor de animatie.

Geen vectorbestand ter beschikking? Geen nood! Op aanvraag en per offerte kunnen jouw logo omzetten naar een vectorbestand.
Geen logo of heeft jouw logo een update nodig? Vraag het ook aan ons! De prijs hiervoor wordt ook overeengekomen per offerte.

Een logo animatie afgeleverd in MP4, kan je gebruiken op social media als teaser of bv. in de montage van filmpjes als intro of outro.

In een MP4 animatie filmpje werken we altijd met een achtergrondkleur, bijvoorbeeld wit of andere kleuren naar gelang de huisstijl van jouw merk. Het heeft dus geen transparantie. Er kan geluid worden toegevoegd.

Wil je meer info over de prijzen voor het toevoegen van sound-fx, het afleveren van andere formaten, de creatie van volledige advertentie-filmpjes, andere motion graphics…? Laat het ons weten!

Gif-jes

GIF-animaties kunnen oa. gebruikt worden in e-mailhandtekeningen, nieuwsbrieven, en op websites. 

Ook in e-mailmarketing of webshops zijn GIF-jes een leuke manier om de nieuwsbrief content aantrekkelijker te maken.

Toch zijn GIF-animaties zijn niet ideaal voor elk doel. Zo legt het bepaalde beperkingen op de animatie stijl en structuur. Het kennen van de voordelen en nadelen van deze vorm van animatie kan je helpen in je keuze.

Voordelen GIF:

  • transparantie is mogelijk
  • een GIF kan oneindig “loopen”
  • door het beperkt aantal kleuren en verfijning hebben GIF-animaties een relatief kleinere bestandsgrootte, waardoor ze in principe nauwelijks laadtijd nodig hebben (in vergelijking met video formaten).


Nadelen GIF:

  • GIF ondersteunt slechts een beperkt aantal kleuren (256 max), waardoor er al snel beeldinformatie verloren gaat. Vloeiende animaties kunnen zo al snel korrelig of schokkerig lijken. GIF-animaties zijn dus niet erg efficiënt bij het weergeven van een groot aantal kleuren of ingewikkelde animaties. 
  • aan GIF- animaties kun je geen geluid toevoegen omdat het geen echt videobestand is.
  • GIF-animaties werken niet altijd op dezelfde manier op elk platform of programma. Sommige browsers geven GIF-animaties anders weer. Ook speed verbindingen kunnen invloed hebben op de manier waarop een GIF eruit ziet. GIF-animaties worden ook niet door iedere e-mailclient ondersteund en op dezelfde manier weergegeven. Bijvoorbeeld: In Outlook kan het zijn dat de GIF-animatie automatisch gecomprimeerd wordt (afhankelijk van de versie), zodat onscherpte optreedt. Sommige (oudere) versies van Outlook ondersteunen zelfs geen GIF-animaties. Het is daarom belangrijk dat je in de e-mailhandtekening best de naam van je onderneming nog eens herhaalt in tekstformaat.

AVI files zijn videobestanden van hoge kwaliteit.

AVI ondersteunt audio en transparantie. Zo kan een logo animatie nadien nog verwerkt worden in filmpjes, mits je over de nodige editing software beschikt. Hiervoor kan je natuurlijk ook bij ons terecht.

LOTTIE

LOTTIE is nu het meest gewenste animatie bestandstype om logo-animaties te implementeren in websites.

De icatcher logo animatie op deze website is trouwens zo een LOTTIE animatie.

Een LOTTIE animatie is gebaseerd op het JSON bestandsformaat (Javascript).

Het grote voordeel is dat je dit bestandstype kan vergroten of verkleinen zonder kwaliteitsverlies. Ook is het een klein bestand waardoor jouw website een snelle laadtijd behoudt.

De animatie-mogelijkheden zijn echter beperkter (bepaalde effecten zijn niet mogelijk in de animatie).

Hou er bovendien rekening mee dat je Lottie animaties niet overal kan uploaden. Instagram bijvoorbeeld, ondersteunt dit formaat niet. 

Ook niet elke website voorziet de mogelijkheid om een LOTTIE animatie te uploaden. Vraag aan jouw websitebouwer naar de mogelijkheden.

icatcher is een creatie van © future graphics
Bosstraat 215, 3500 Hasselt